Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Τελευταίες μέρες Ιανουάριος 2014

24 - 01 -2014

Καταπληκτική μέρα μας έκανε χθες,από σήμερα έχει αρχίσει να χαλάει ο καιρός,οπότε σκέφτηκα να μη την αφήσω να πάει χαμένη.

Καθάρισα λοιπόν το κοτέτσι και γέμισα ένα καρότσι κοπριά κοτίσια μαζί με χώμα.
Στη συνέχεια φρεζάρισα ένα μικρό κομματάκι του κήπου που είχα αφήσει στην τύχη του με αποτέλεσμα να γίνει δάσος.Εδώ αρχές Μάρτη - πρώτα ο Θεός - θα μπουν πατάτες.
Οι φωτογραφίες είναι πριν και μετά.




Μάζεψα ένα καρότσι χόρτα τα οποία τα έριξα στο κοτέτσι να τα γλεντήσουν οι πουλάδες



Μια και είπα πουλάδες,από χθες ξεκίνησα να πιάνω αυγά.
Το κακό είναι πως γεννάνε όπου βρουν,γι αυτό από σήμερα είναι περιορισμένες στο κοτέτσι προκειμένου να συνηθίσουν τις φωλιές τους
Σε καμιά βδομάδα θα τις αμολήσω πάλι.Εδώ και 2-3 μέρες ξεκίνησαν και τα ορτύκια να γεννούν αλλά μόλις 1 αν και λίγο μεγαλύτερο.


26 - 01 -2014

Η παραγωγή αυξάνεται και πάει - όπως λένε εδώ στην Κω - και πλέον πιάνω 2 αυγουλάκια,κάπως πιο μεγάλα από τα προηγούμενα.Ακόμα όμως δεν έχω δοκιμάσει για να δω πώς είναι στη γεύση.



31 - 01 -2014

Κουκιά έβαλα μόνο το χειμώνα και κάτι λίγο αρακά.Η ποικιλία είναι παραδοσιακή 90+ χρονών από το χωριό Αμπελάκια Ορεστιάδας και μου την έστειλε ένας φίλος.

Στην πρώτη εικόνα το κουκί έχει φυτευτεί απευθείας σε γλάστρα με χώμα εμπλουτισμένο με πολύ κοπριά και Εκπλάντ και έχει γίνει τούμπανο.



Στις παρακάτω εικόνες είναι επίσης κουκιά από την ίδια παραδοσιακή ποικιλία,που όμως πρώτα μπήκαν σε σπορείο και μετά σε τενεκέδες και χώμα.




Τέλος στη ζαρντινιέρα έχουν μπει κουκιά του εμπορίου,πιθανόν υβρίδια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου